Onze interieurprojecten zijn een gevolg uit onze algemene bureau-filosofie.
Vanuit onze ontwerpen voor zowel nieuwbouw -als renovatieprojecten geven wij steeds een impuls aan onze bouwheren om het interieur te laten hand in hand gaan met het exterieur. Hierdoor komen we met ons bureau al snel in een visie terecht van de creatie van een 'totaalproject'.
'Coconne' Architecten focust zich dan ook op totaal uitgewerkte projecten waarbij exterieur en interieur in dezelfde schetsende beweging ontstaat. Volgens ons is dit de enige garantie op succes om in een project alles harmonieus te doen samen gaan.

Natuurlijk ontwerpen wij ook soms separate interieurs of creëren we soms gewoon een los meubelstuk. Wat ons kan kriebelen, proberen we aan te pakken.
Een fantastische mogelijkheid om variatie in onze activiteiten mogelijk te maken.

Bij Dirk en Linda

Realisatie

2013-2016

Gelegen in een valleigebied wenste onze bouwheer een 1000m3-woning te bouwen. Dergelijke woningen worden getypeerd door hun strenge wetgeving naar vergunning toe. De woning dient de historiek van het reeds gebouwde te herhalen. Hierdoor is men in het ontwerpen steeds sterk gelimiteerd.

Ons antwoord op deze vraagstelling is er één geweest van een timide opstelling tov de rustige omgeving. Wij wensten de omgeving te integreren in de woning, waardoor wij deze woning inmiddels typeren als 'de patiowoning'. Een woning die buitenruimtes aanschouwt als extra kamers in de zomer. Een patio als inkom, een patio rond de living, een patio rond de keuken, een patio aan het slaapgedeelte. Elk hebben ze hun eigen functie én karakter.
Overigens wordt het gebouw getypeerd door de aanwezigheid van een voorbouw én een achterbouw. De voorbouw bestaat uit 1 bouwlaag én een dak, zo laag dat deze inwendig als 1 open ruimte wordt aanzien. Achterliggend hebben we een lage achterbouw met plat dak. Om niet té aanwezig te zijn in het landschap is gekozen deze achterbouw semi-te verdiepen. Op die manier wordt de natuur en omgeving in de woning ervaren op tafelniveau. Een element die de woning een totaal ander ervaring geeft dan de doorsnee woning.

De strakke vormgeving wordt aangevulg door de keuze voor karaktervolle materialen. In dit project werd gekozen voor een Wienerberger hectic-steen, gemetst dmv een dunbedmortel. Een uitdaging voor de ruwbouw-aannemer, maar een streling voor het oog.

Dit project is voor ons kantoor een totaal-project geweest.
Zowel het exterieur, maar ook het interieur mochten wij in zijn totaliteit aanpakken.

Foto's: Koen Van Damme architectural photography

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9