'Coconne' Architecten is actief op alle segmenten van het actief bouwen.

Nieuwbouw maakt op die manier dan ook een vast onderdeel uit van het activiteiten-pallet van ons architectenbureau.
Deze projecten worden gekenmerkt door een grote variatie. Op vlak van wonen zijn wij actief in zowel de particuliere woningbouw als de creaties van gemeenschappelijke residenties. Andere functies komen ook aan de orde via allerhande openbare projecten.

Wanneer wij potentieel in de opdracht voelen én wij erin een leuke, architecturale realisatie zien, dan maken wij graag deel uit van het desbetreffende bouwteam. Via een eerste inleidend gesprek komen we dit al snel te weten.

Bij Dirk & Linda

Realisatie

2013-2016

Gelegen in een valleigebied wenste onze bouwheer een 1000m3-woning te bouwen. Dergelijke woningen worden getypeerd door hun strenge wetgeving naar vergunning toe. De woning dient de historiek van het reeds gebouwde te herhalen. Hierdoor is men in het ontwerpen steeds sterk gelimiteerd. 

Ons antwoord op deze vraagstelling is er één geweest van een timide opstelling tov de rustige omgeving. Wij wensten de omgeving te integreren in de woning, waardoor wij deze woning inmiddels typeren als 'de patiowoning'. Een woning die buitenruimtes aanschouwt als extra kamers in de zomer. Een patio als inkom, een patio rond de living, een patio rond de keuken, een patio aan het slaapgedeelte. Elk hebben ze hun eigen functie én karakter.
Overigens wordt het gebouw getypeerd door de aanwezigheid van een voorbouw én een achterbouw. De voorbouw bestaat uit 1 bouwlaag én een dak, zo laag dat deze inwendig als 1 open ruimte wordt aanzien. Achterliggend hebben we een lage achterbouw met plat dak. Om niet té aanwezig te zijn in het landschap is gekozen deze achterbouw semi-te verdiepen. Op die manier wordt de natuur en omgeving in de woning ervaren op tafelniveau. Een element die de woning een totaal ander ervaring geeft dan de doorsnee woning.

De strakke vormgeving wordt aangevulg door de keuze voor karaktervolle materialen. In dit project werd gekozen voor een Wienerberger hectic-steen, gemetst dmv een dunbedmortel. Een uitdaging voor de ruwbouw-aannemer, maar een streling voor het oog.

Dit project is voor ons kantoor een totaal-project geweest.
Zowel het exterieur, maar ook het interieur mochten wij in zijn totaliteit aanpakken.

Ingenieur: Stabex bvba
EPB: TL Consult
VC: CVG
Foto's: Koen Van Damme architectural photography & Charlotte Pattyn

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21