'Coconne' Architecten is actief op alle segmenten van het actief bouwen.

Nieuwbouw maakt op die manier dan ook een vast onderdeel uit van het activiteiten-pallet van ons architectenbureau.
Deze projecten worden gekenmerkt door een grote variatie. Op vlak van wonen zijn wij actief in zowel de particuliere woningbouw als de creaties van gemeenschappelijke residenties. Andere functies komen ook aan de orde via allerhande openbare projecten.

Wanneer wij potentieel in de opdracht voelen én wij erin een leuke, architecturale realisatie zien, dan maken wij graag deel uit van het desbetreffende bouwteam. Via een eerste inleidend gesprek komen we dit al snel te weten.

Bij Jelle & Emmy

In progress

2014-...

Een jong koppel beslist hun oude woning plaats te doen ruimen voor een moderne, luchtige nieuwbouwwoning.
Door de uitgesproken interesse in architectuur die de bouwheren uitstraalden, hebben wij als architectuurbureau hier een totaal onverwachtse wending op het perceel geïntroduceerd. De bestaande woning bestond uit 1 bouwlaag met een dak. Na een gesprek met de dienst stedenbouw én het voorleggen van onze ideëen, hebben wij groen licht gekregen voor dit vooruitstrevende ontwerp van een paviljoenwoning.

Beneden wordt aanzien als een steens volume, boven wordt aanzien als een lichte bovenbouw die door de materiaalkeuze uit houtskeletbouw ook duidelijk deze indruk weergeeft van buitenaf. Hierdoor geeft deze woning een indruk van een soort open paviljoenwoning te zijn. 
Ook is er gedacht op de ecologische factor. Zonnepanelen worden geïntegreerd én de platte daken laten we begroeien met groen.

Dit project staat natuurlijk nog maar in zijn voorontwerp-schoentjes, waardoor we kunnen veronderstellen dat dit ontwerp nog niet aan het einde van zijn evolutie is. Desalniettemin tòch leuk om reeds een tipje van de sluier te tonen.

Ingenieur: Stabex bvba
EPB: TL Consult
VC: CVG

Terug naar overzicht

1
2
3