'Coconne' Architecten is actief op alle segmenten van het actief bouwen.

Nieuwbouw maakt op die manier dan ook een vast onderdeel uit van het activiteiten-pallet van ons architectenbureau.
Deze projecten worden gekenmerkt door een grote variatie. Op vlak van wonen zijn wij actief in zowel de particuliere woningbouw als de creaties van gemeenschappelijke residenties. Andere functies komen ook aan de orde via allerhande openbare projecten.

Wanneer wij potentieel in de opdracht voelen én wij erin een leuke, architecturale realisatie zien, dan maken wij graag deel uit van het desbetreffende bouwteam. Via een eerste inleidend gesprek komen we dit al snel te weten.

Bij Geert & Katelijn

Realisatie

2008-2012

Prachtig gelegen, te midden de landelijke velden, een omgeving om van te dromen... Er is getracht hierop in te spelen, zonder al te veel té opstandig te zijn. Hiermee wordt bedoeld dat er gekozen wordt voor dé arche-typische vorm van een landelijk gebouw. "De schuur". Langgerekt, in zijn zuiverste vorm.

Er wordt hierbij geopteerd om natuurlijke materialen te kiezen in harmonie met zijn omgeving. Deze omgeving wordt gebruikt zowel rond als in de woning. Zowel als basis in het ontwerp als als belevings-element. Zo is de weidse uitkijk gebruikt in de benadering van het gebouw. Het landschap wordt ingekaderd door de unieke perforatie in de overigens volledig gesloten opgevatte gevel. Het weide-landschap opent zich pas helemaal wanneer men volledig in de woning is binnen gegaan. De achtergevel bestaat voornamelijk uit raamensembles die panoramische vergezichten mogelijk maken. In het interieur komt het eigentijdse minimalisme samen met enkele wel-uitgekozen natuurlijke, karaktervolle materialen. Slechts enkele massieve volumes bepalen het lang uitgestrekte interieur. De lengte-as wordt er enerzijds bewaard en er anderzijds door gebroken.

Ingenieur: Util ingenieursbureau
EPB-VC: V&C
Fotografie: Charlotte Pattyn Architecten

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12