'Coconne' Architecten is actief op alle segmenten van het actief bouwen.

Nieuwbouw maakt op die manier dan ook een vast onderdeel uit van het activiteiten-pallet van ons architectenbureau.
Deze projecten worden gekenmerkt door een grote variatie. Op vlak van wonen zijn wij actief in zowel de particuliere woningbouw als de creaties van gemeenschappelijke residenties. Andere functies komen ook aan de orde via allerhande openbare projecten.

Wanneer wij potentieel in de opdracht voelen én wij erin een leuke, architecturale realisatie zien, dan maken wij graag deel uit van het desbetreffende bouwteam. Via een eerste inleidend gesprek komen we dit al snel te weten.

Piets 'schuur'

Realisatie

2013-...

"Een multifunctionele ruimte naast hun woning", was de vraagstelling van de bouwheer. Op zich geen écht moeilijke opgave.
Echter dienden ook de aangekochte hoeveelheid zonnepanelen geïntegreerd te worden in het project. Voor ons een kans om aan te tonen dat zonnepanelen het Vlaamse landschap niet noodzakelijk dienen te bevuilen. Hieruit is dan ook het concept van de vorm ontstaan.

In profiel zien we een combinatie van 2 volumes die elk bestaan uit 2 'shed'daken. Deze volumes worden lichtjes met elkaar verschoven ifv het geheel wat lichter én speelser te maken.
Tussenin liggen de zonnepanelen uit het zicht onttrokken, doch nog steeds rendabel én functionerend.
Ons idee was dit woningbijgebouw te integreren in de aanwezige engelse tuin. Hierdoor is de materiaalkeuze een logisch gevolg uit de omgevingsfactoren.
Enerzijds wensen we niet te storen in de natuur, anderzijds zien we de houten shingles als een aanvulling op de natuur.

Als het ware een natuur-object die boven de haag uit piept.

Ingenieur: Stabex bvba
EPB: TL-consult
VC: EGC

Terug naar overzicht

1
2
3
4