'Coconne' Architecten is actief op alle segmenten van het actief bouwen.

Nieuwbouw maakt op die manier dan ook een vast onderdeel uit van het activiteiten-pallet van ons architectenbureau.
Deze projecten worden gekenmerkt door een grote variatie. Op vlak van wonen zijn wij actief in zowel de particuliere woningbouw als de creaties van gemeenschappelijke residenties. Andere functies komen ook aan de orde via allerhande openbare projecten.

Wanneer wij potentieel in de opdracht voelen én wij erin een leuke, architecturale realisatie zien, dan maken wij graag deel uit van het desbetreffende bouwteam. Via een eerste inleidend gesprek komen we dit al snel te weten.

residentie 't Damberd

Concept

2013-...

Het pand gekend onder de naam 'rijwielen Devos' op de markt van Handzame wordt getransformeerd in een residentie waarbij het architecturaal, kwalitatief wonen nagestreefd wordt. Hiermee wordt bedoeld dat er een 6-tal nieuwbouw-appartementen worden gebundeld achter de oude, charmevolle gevels van dit bestaande pand. Deze appartementen worden gekenmerkt door het aanwezig zijn van een maximum aan eigen buitenruimte én zéér luchtige, open binnenruimtes.

Achterin bevindt zich ook nog een paviljoen-woning aan de zijde van de Werkenstraat. Een woning uit 2 bouwlagen die door zijn oriëntatie optimaal kan genieten van de historische én beschermde tuin aan de overzijde van de straat. Gekenmerkt door de aanwezigheid van enkele prachtige bomen.

Beide volumes worden geconnecteerd door een centrale binnentuin, binnenpatio. Deze binnentuin is bereikbaar via de Werkenstraat én geeft zo ontsluiting tot de inkom van de appartementen, de parkeergelegeheden, bergingen, fietsenstallingen,...

Naar materialisatie wordt beoogd een kwalitatieve ruwbouw te bouwen met veel aandacht voor tijdloosheid, groen-integratie,...
Allemaal aspecten die het "schitterend wonen op het marktplein van Handzame" moet mogelijk maken.

Ingenieur: N.T.K.
EPB: N.T.K.
VC: N.T.K.

Terug naar overzicht

1
2
3