Openbare projecten zijn voor ons jonge bureau een uitdaging. Een methode om bij een grote hoeveelheid mensen hun gevoelens te kunnen raken of te kunnen inspelen op hun leefwereld. Het is een grote uitdaging om voor zoveel mogelijk mensen goed te kunnen doen.  Ieder heeft immers een eigen visie én een eigen beleving.

Als jong architectenbureau is het realiseren van openbare projecten een zware klus, mits die meestal vooraf gaat aan een uitgebreide selectie-procedure. Desalniettemin is het steeds een uitdaging om een bestuur, een organisatie of een jury te kunnen prikkelen. Het is als het ware een stimulans om het steeds beter te doen, om steeds vernieuwend te zijn.

Vespaz IV

Realisatie

2014

De oude villa van de inmiddels wereldberoemde 'Donald Muylle' ombouwen tot een bloeiende brasserie.

In de zwembadruimte van de riante villa wilde de bouwheer de hoofdzaal van zijn brasserie onderbrengen. Het zwembad werd gedicht, maar een kleine knipoog dmv het reliëf werd behouden. Dit trapje maakt immers het verschil tussen een onaangename grote ruimte én een gevarieerde, leuke, gezellige gelag-ruimte.?Als materialen werd gekozen voor onderhoudsvriendelijke én warme materialen. Een tikkeltje vintage, een tikkeltje oude glorie.?Alles gaat er hand in hand.

Overigens werd deze ruimte ook opengetrokken naar de parking toe. Aan die zonnige zijde werd een prachtig terras aangelegd. De raamopeningen werden aangevuld met 'cocons' die als het ware de gevel moeten open trekken, zodoende de aandacht te trekken van vluchtige passanten.

Zin in een pannekoek??
Ga er dan daar ééntje eten om er een glimp van op te vangen.

Ingenieur: Stabex bvba

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5