Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Bij Jan

Realisatie

2015-2016

Een in eer herstelde burgerwoning

Een oude woning in de stad opwaarderen, nieuw leven inblazen, maar vooral maximaal benutten. De restauratie van deze charmante burgerwoning is een project waar we de restauratie van oude bestaande elementen konden combineren met de inbreng van enkele uitgesproken, vernieuwende elementen. Zo werd de voorgevel in ere hersteld én werd de achtergevel een moderne realisatie anno 2017.
Een rijwoning in een stedelijk weefsel heeft zo zijn beperkingen. Alle ruimtes dienen optimaal benut te worden. Ook de buitenruimte. De samengang tussen binnen en buiten was dan ook een belangrijk uitgangspunt van het ontwerp. De stadstuin werd opgenomen in het ontwerp én de glazen achtergevel geniet ervan met volle teugen.
Lichten en zichten wisselen elkaar af.
Ook een dakterras werd geïntegreerd om ook van het zuiderse licht op een private manier te kunnen genieten.

Ingenieur: Stabex bvba
EPB: TL Consult
VC: CVG
Foto's: Charlotte Pattyn

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7