Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Bij Els & Luc

Realisatie

2006-2007

Te midden de natuur, aan de rand van de stad, kortom ideaal gelegen, bevindt zich de villa van de familie C. Een villa gekenmerkt door zijn diversiteit van elementen, complexiteit van stijlen.

Net dit laatste wil men door het renoveren van bepaalde ruimtes in deze woning terug tot een eenheid herleiden. Een eenheid in zowel stijl, vormgeving, materiaal, visie, functionaliteit. De verbouwing moet een nieuwe, luchtige, moderne tint in dit huis brengen. Van wat gestart is rond een meubel, nl: een toog, is in deze woning uitgegroeid tot een alsmaar groter interieurproject. Alhoewel de toogbeleving, die een heel gezellig, vriendschappelijk gebeuren is, steeds een centraal element in dit ontwerp is gebleven. Uiteindelijk zijn 2 grote ruimtes: Keuken en living getransformeerd tot één geheel. De keuken is opgevat als een uitnodigend element voor vrienden. Een machine die de vrouw des huize niet meer isoleert, maar in de gelagzaal opneemt zodat ook zij mee kan genieten. De keuken heeft een aanbouw gekregen van het Australische type; fijn gedetailleerd, grote lichtinval, een opengerold tapijt naar de natuur. Diezelfde uitbouw bevat een oversteek naar de living, waardoor een eenheid ontstaat. Een wisselwerking die op een aangename manier ervaren wordt. Ook in de living is getracht een gezellig kader te scheppen.

Het vak van de bouwheer, nl: schrijnwerk van de bovenste plank is hier tot het uiterste gedreven in het toogmeubel. Dit massieve beuken element is de kern van deze plaats. Er is getracht maximaal in te spelen op de ergonomie, zonder het voornamelijk functionele aspect van dergelijk meubel uit het oog te verliezen. Achterliggend vult de whisky-kast het conceptuele idee aan. Het resultaat zijn 2 ruimtes die als een spiegel tegenover elkaar staan.

Inside I Outside I Inside.

Ingenieur: Filip Vandevoorde
Fotografie: Ellen De Vocht

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10