Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

the office

Realisatie

2011-...

Eindelijk krijgt het Handzaamse 'Oude Gemeentehuis' zijn welverdiende facelift!

Als trotse eigenaars zien wij het als ons levenswerk om dit historische pand uit 1903 een nieuwe boost te geven. Dit voormalige gemeentehuis wordt hierdoor omgedoopt naar een architecten-studio gecombineerd met eigentijds wonen.

Opnieuw hebben we de balans gezocht tussen het behouden van het oude én de integratie van het nieuwe. In deze woning, die toch serieus afgezien had tijdens de Wereldoorlogen, was oms de charme binnenin ver te zoeken door eerder door de gemeente gedane ingrepen. Hierdoor was het uitpuren én het versterken van de nog intacte karaktervolle elementen een absolute must. Nog steeds is de renovatie in volle uitvoering.

"Wait & see" is de boodschap.

Ingenieur: Stabex bvba
EPB: TL Consult
VC: CVG

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8