Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Bij Jan & Christine

Realisatie

2005-2006

Een appartementsgebouw uit de jaren '60. Eén van de gebouwen zoals we er zoveel kennen in het Vlaamse stedenbouwkundig netwerk. Dit gebouw, mede als vele anderen, is genoodzaakt tot vermodernisering.

De familie D. heeft besloten hier de aanzet in te geven en verbouwt het volledige appartement. Een gelijkvloers appartement van 140m2. In de voorontwerpfase bleek dé grote noodzaak in dit appartement het doorbreken van de verschillende kleine ruimtes te zijn. De ligging van het appartement heeft als voordeel dat het gelegen is tegenover een kruisende straat, waardoor mits goede toepassing van de inwendige ruimtes, dit interieur heel veel licht kan vangen en op die manier kan getransformeerd worden van een donkere naar een zonnige, zomerse verblijfplaats. Vanuit deze visie groeide een centrale as doorheen dit appartement. Een inwendige lichtstraat die voor- en achterkant met elkaar verbindt. Deze as bevatte de inkom, de berging dmv kastenwand en tevens de circulatieruimte. Het is de motor van het geheel.

Warme natuurlijke materialen, het gezellige licht, het zachte kleurenspel, de subtiele detaillering, ... maken dit appartement tot wat de vraag was van de bouwheer.
"Men wilde een modern, strak interieur, zonder dat dit noodzakelijk koel hoefde te zijn.

Ingenieur: Delie Sabbe ingenieurs
Fotografie: Ellen De Vocht

Terug naar overzicht

1
2
3
4