Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Bij Mie & Geert

Realisatie

2008-2013

Een woning uit de jaren '80 stelselmatig een nieuw elan geven. Zo werd de opdracht omschreven.

Een woning waar veel schuine lijnen en minder functionele vormen in opgenomen waren, ombuigen naar functionele, makkelijk leefbare ruimtes. Deze renovatie wordt opgedeeld in verschillene fases, waarvan de 'living' het startsein geeft én de woning stelselmatig verder aangepakt wordt. Na de living volgt de inkom. Na de inkom volgt de keuken,...

De tuin wordt in al die verschillende ingrepen zoveel mogelijk bij het gebouw betrokken én eveneens stuk voor stuk gemoderniseerd.
Vooraan wordt een patio gecreëerd dmv een strakke wand die voor de woning wordt geplaatst, waar een aparte beleving in ontstaat tav het ontvangen van vrienden en kennissen. Losse stoeltjes, leuke verlichting,... moeten dit nog vervolledigen.

Ingenieur: Filip Vandevoorde - Geert Rotsaert

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9