Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Superfloor

Realisatie

Een verbouwing van een oud industrieel pand in een showroom voor gietvloeren, woonst én 'dictie'-praktijk. Een groot programma in een prachtige loods.

Ook hier werd gekozen in samenspraak met de bouwheer zoveel mogelijk eigenheid van de oude loods te bewaren in het uiteindelijke resultaat. Deze eigenheid trachten te combineren met zéér moderne materialen als een witte gietvloer én strakke ramen... meer heeft dit gebouw niet nodig.
Hier én daar zijn speelse elementen geïntegreerd in het project.  Zoals het speels inpassen van de ramen in de oude gevel én een pad die lijkt op een pad van een 'dronkenlap'.

Fantastisch project waar een prachtige, eenvoudige samenwerking mogelijk was tussen bouwheer en architect !

Ingenieur: Stabex bvba
EPB & VC: Feys

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21