Een vast aandeel in de activiteit van ons bureau is zonder twijfel 'het renoveren'.
Dit is natuurlijk een logisch gevolg uit de bodembezetting van ons kleine België. Vlaanderen heeft duidelijk een tekort aan braakliggende bouwgronden én geeft nog steeds voordelen aan gezinnen die kiezen voor renovatie ipv nieuwbouw (6% btw).

Wij zien het als een eer om een ouder gebouw nieuw leven te mogen inblazen.
Onze visie is meestal: "respect voor het oude accentueren door de nieuwe ingrepen zo aan te pakken dat die enerzijds aanvullend zijn én anderzijds modern én vernieuwend."
Ook wel gezegd: "Contrasterend, maar toch hand in hand."

Vespaz IV

Realisatie

2014

De oude villa van de inmiddels wereldberoemde 'Donald Muylle' ombouwen tot een bloeiende brasserie.

In de zwembadruimte van de riante villa wilde de bouwheer de hoofdzaal van zijn brasserie onderbrengen. Het zwembad werd gedicht, maar een kleine knipoog dmv het reliëf werd behouden. Dit trapje maakt immers het verschil tussen een onaangename grote ruimte én een gevarieerde, leuke, gezellige gelag-ruimte.
Als materialen werd gekozen voor onderhoudsvriendelijke én warme materialen. Een tikkeltje vintage, een tikkeltje oude glorie.
Alles gaat er hand in hand.

Overigens werd deze ruimte ook opengetrokken naar de parking toe. Aan die zonnige zijde werd een prachtig terras aangelegd. De raamopeningen werden aangevuld met 'cocons' die als het ware de gevel moeten open trekken, zodoende de aandacht te trekken van vluchtige passanten.

Zin in een pannekoek?
Ga er dan daar ééntje eten om er een glimp van op te vangen.

Ingenieur: Stabex bvba

Terug naar overzicht

1
2
3
4
5